توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نمودارهای UML دارای 85 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نمودارهای UML  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نمودارهای UML،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نمودارهای UML :

نمودارهای UML

UML به افراد اجازه می دهد تا چندین نوع مختلف از نمودارهای بصری را به وجود آورند كه جنبه های مختلف سیستم را نمایش می دهد . Rational Rose از ایجاد اكثر این مدلها ، همانطور كه در زیر آمده ، پشتیبانی می كند .

– نمودار Use Case
– نمودارهای Sequence(توالی)
– نمودار Collabration(همكاری)
– نمودار Class (كلاس)
– نمودار State Transition (حالت)
– نمودار Deployment

این نمودارهای مدل ، جنبه های مختلف سیستم را نشان می دهند . مثلاً نمودار Collaboration (همكاری محاورات ضروری میان آبجكت ها را نشان می دهد ، به این منظور كه تعدادی از توابع سیستم را به انجام برساند . هر نمودار یك هدف و یك شنونده در نظر گرفته شده دارد .

نمودارهای Use Case :
نمودارهای Use Case محاورات میان Use Case ها را نشان می‌دهند ، كه عملیات سیستمی و عامل ها (Actor) كه نشان دهنده افراد یا سیستم هایی كه اطلاعات را برای سیستم فراهم كرده و یا از آن دریافت می كنند را نمایش می دهند . مثلاً نمودار Use Case سیستم Automated Teller Machine در شكل نشان داده شده است .

نمودار Use Case محاورات میان Use Case ها و عامل ها را نشان می دهند ،
Use Case‌ها درخواستهای سیستم را از دید كاربرد نشان می دهند ، بنابراین

Use Case ها عملیاتی هستند كه سیستم فراهم می كند . عامل در واقع نگهدارنده پول (بانكدار) یك سیستم هستند . این نمودارها نشان می دهند كه چه عامل هایی به
Use Case ها مقدار اولیه می دهند . همچنین آنها نشان می دهند كه چه موقع یك عامل ، اطلاعات را از یك Use Case دریافت می كند .
نمودار Use Case محاورات میان Use Case ها و عامل های یك سیستم Automate Teller (ATM)Machine را نشان می دهد . بر این اساس ، نمودار Use Case می‌تواند درخواستهای سیستم را نشان دهد . در این مثال مشتری بانك تعدادی از

Use Case ها را مقداردهی می كند : برداشت پول (withdraw Money) ، واریز (Deposit Fands) ، انتقال از حساب (Transfer Fands) ، پرداخت (Make Payment) ، مشاهده تراز (موجودی) (View Balance) و تغییر PIN (Change PIN) .

تعدادی از ارتباطات این ارزش را دارند كه بیشتر به آنها اشاره شود . كارمند بانك همچنین به Use Case تغییر PIN مقدار اولیه می دهد . Use Case پرداخت ، فلشی را نشان می دهد كه به سیستم اعتباری می رود . سیستم های خارجی ممكن است عامل هایی باشند و در این مورد ، سیستم اعتباری بعنوان یك عامل نشان داده شده است ، زیرا خارج از سیستم ATM ، است . فلشی كه از یك Use Case به یك عامل می رود نشان می دهد كه Use Case اطلاعاتی را تولید می كند كه یك عامل از آن استفاده می كند . در این مورد Use Case پرداخت ، اطلاعات پرداختی كارت اعتباری را برای سیستم اعتباری آماده می كند . اكثر اطلاعات از دیدن نمودارهای Use Case قابل فهم می باشد زیرا این نمودار همه عملیات سیستم را نشان می دهد . كاربران ، مدیران پروژه ، تحلیلگران ، برنامه نویسان ، مهندسین تضمین كیفیت و هر شخص دیگری كه به سیستم وابسته است ، می تواند مانند همه ، این نمودارها را ببیند و بفهمد كه چه سیستم قرار است به انجام برسد .

 

ایجاد نمودارهای Use Case
در Rose ، نمودارهای Use Case در نمای Use Case ساخته می شوند . Rose یك نمودار Use Case پیش فرض به نام Main را برای شما می سازد . می توانید هر تعداد نمودارهای اضافی كه برای مدل دهی به سیستم خود نیاز دارید را بسازید .
برای دستیابی به نمودار Main Use Case ، مراحل زیر را انجام دهید :
1-بر روی علامت + كنار نمای Use Case موجود در مرورگر كلیك نمایید .

2-نمودار Main Use Case ظاهر خواهد شد . دقت كنید كه در Rose علامت زیر در كنار نمودار Use Case وجود دارد .
3-بر روی نمودار Main دوباره كلیك كنید تا باز شود . میله عنوان به این عنوان تغییر می نماید :
[Use Case Diagram: Use Case View / Main]
برای ایجاد یك نمودار Use Case جدید مراحل زیر را انجام دهید :
1-در مرورگر بر روی نمای Use Case كلیك راست نمایید .

2-از منوی باز شده گزینه New و سپس فرمان Case Diagram را به صورت آنچه در شكل زیر نشان داده شده است انتخاب كنید .
3-در نمودار جدید ، نام مورد دلخواه را برای نمودار جدید بنویسید .
4-در نمودار جدید . نام مورد دلخواه را برای نمودار جدید بنویسید .

برای باز كردن یك نمودار Use Case كه از قبل موجود است ، مراحل زیر را طی كنید:
1-مكان نمودار Use Case را در نمای Use Case موجودی در مرورگر بیابید .
2-بر روی نام نمودار Use Case دو بار كلیك كنید تا آن را باز نمایید .
یا به روش زیر كار كنید :

1-به ترتیب گزینه Browse و سپس Use Case Diagram را انتخاب كنید .
2-در لیستی كه در قسمت Package وجود دارد ، بسته نرم افزاری كه نمودار موردنظر شما در آن وجود دارد را انتخاب كنید .
3-در لیستی كه در قسمت Use Case Diagram باز شده ، نموداری كه می خواهید باز كنید را انتخاب نمایید .
4-بر روی Ok كلیك كنید .

از دكمه های نوار ابزار به صورتی كه در بخش زیر توضیح داده شده ، برای افزودن Use Case ، عامل و ارتباطات به نمودار Use Case ، استفاده می شود .
دو راه برای حذف یك آیتم از یك نمودار Use Case وجود دارد . روش اول ، مورد حذف شدنی را از نمودار باز شده حذف می كند ، ولی به موقعیت آن بر روی مرورگر یا نمودارهای دیگر كاری ندارد . روش دوم آن آیتم را از تمام مدل ، تمام نمودارها و همچنین مرورگر حذف می كند . برای اینكه یك آیتم را فقط از نمودار جاری حذف كنید ، آن را در نمودار انتخاب كنید (high light) و سپس دكمه Delete را بفشارید .

برای حذف یك آیتم در سرتاسر مدل ، آن را در مرورگر انتخاب كرده و روی آن كلیك راست كنید تا یك منو باز شود . از منوی باز شده Delete را انتخاب كنید یا آیتم را در نمودار انتخاب كرده و Ctrl+D را فشار دهید .

حذف نمودارهای Use Case
ممكن است بخواهید برخی از نمودارهای Use Case كه ساخته اید را حذف كنید . غیرعادی نیست كه در ابتدای پروژه برای فهمیدن محدوده پروژه نمودارهای
Use Case زیادی را ایجاد نمایید .

برخی از نمودارها ممكن است Use Case ها را نگهداری كنند ، برخی دیگر عامل ها را نشان دهند ، در حالی كه برخی از آنها زیر مجموعه‌ای از Use Case و عامل ها را نشان می دهند . در روند پیشرفت پروژه ، ممكن است نیاز باشد كه برخی از این نمودارهای قدیمی را حذف كنید . شما می توانید یك نمودار Use Case را مستقیماً در مرورگر حذف كنید . توجه داشته باشید كه اگر یك نمودار را حذف كنید هیچ راهی برای برگرداندن آن وجود نخواهد داشت .
برای حذف یك نمودار Use Case :

1-مرورگر ، بر روی نمودار موردظر كلیك راست كنید .
2-از منوی باز شده گزینه Delete را انتخاب كنید .

الصاق فایل ها و URL به یك Use Case
Rose به شما امكان الصاق یك فایل یا URL به یك نمودار Use Case را می دهد . تمام اسناد ضمیمه مانند مشخصات نیازمندیهای سطح بالا ، سند مربوط به حوزه دید پروژه یا چهارچوب تجارت (business case) ، و یا حتی طرح پروژه را می توان به نمودار Use Case متصل كرد . شما می توانید هر كدام از فایل ها و یا URL های الصاقی كه در مرورگر و در زیر نمودار Use Case لیست شده اند را ببینید . می توانید در مرورگر مستقیماً بر روی فایل یا URL دو بار كلیك كنید تا به طور خودكار برنامه كاربردی مناسب را سریعاً اجرا كنید و فایل یا URL را بارگذاری نمایید .

برای الصاق یك فایل به یك نمودار Use Case مراحل زیر را دنبال كنید :
1-در مرورگر بر روی نمودار Use Case كلیك راست كنید .
2-ابتدا گزینه New و سپس File را انتخاب كنید .
3-با استفاده از كادر محاوره Open، فایلی كه می خواهید الصاق نمایید را بیابید .
4-Open را انتخاب كنید تا فایل به نمودار Use Case متصل شود .
برای اتصال یك URL به یك نمودار Use Case مراحل زیر را دنبال كنید :

1-در مرورگر بر روی نمودار Use Case كلیك راست كنید .
2-ابتدا گزینه New و سپس URL را انتخاب كنید .
3-نام URL را تایپ كنید تا به نمودار متصل شود .

باز كردن یك فایل الصاق شده :
1-فایل موردنظر را در مرورگر مكان یابی كنید .
2-بر روی نام فایل دو بار كلیك كنید . Rose برنامه كاربردی مربوطه را باز كرده و فایل را بارگذاری می كند .
یا
1-روی نام فایل در مرورگر كلیك راست كنید .
2-از منوی باز شده گزینه Open را انتخاب كنید . Rose برنامه كاربردی مناسب را باز كرده و فایل را بارگذاری می كند .
باز كردن یك URL الصاقی بدین صورت است :
1-URL را در مرورگر مكان یابی كنید .
2-بر روی نام URL دو بار كلیك كنید . Rose به طور خودكار برنامه مرورگر وب موردنظر شما را به جریان می اندازد و URL را بارگذاری می كند .
یا
1-در مرورگر روی URL موردنظر كلیك راست كنید .
2-از منوی باز شده ، گزینه Open را انتخاب كنید . Rose به طور خودكار برنامه مرورگر وب را راه اندازی كرده URL را بارگذاری می كند .
روش حذف یك فایل یا URL الصاقی به صورت زیر است :
1-بر روی نام فایل یا URL در مرورگر ، كلیك راست كنید .
2-از منوی باز شده گزینه Delete را انتخاب كنید .

نوار ابزار برای نمودار Use Case
وقتی كه نمودار Use Case باز می شود ، نوار ابزار مربوط به نمودار به نحوی تغییر می كند كمه آیكون های استفاده شده در نمودار Use Case را نشان دهد . Rose تمام میانبرهای استفاده شده برای عملیات های معمول ، كه در نمودار Use Case زیاد استفاده می شوند را در نوار ابزار مهیا كرده است . برخی از دكمه هایی كه آنها را در دسترس خواهید داشت در جدول زیر نشان داده شده اند . در باقی مانده این فصل ، درباره نحوه استفاده از دكمه ها نوار ابزار برای افزودن Use Case ها ، عامل ها و دیگر جزئیات مربوط به نمودار Use Case صحبت خواهیم كرد .

كار با Use Case ها
Use Case بخش سطح بالایی از عملیاتی است كه سیستم مهیا می كند . به عبارت
دیگر ، Use Case ، اینكه شخص چگونه از سیستم استفاده می كند را شرح می دهد .
بیایید با نگاه به یك مثال كار را شروع كنیم . یك ماشی ATM ، یك سری عملیات اصلی را برای مشتری انجام می دهد . به مشتری اجازه می دهد تا پول به حساب بریزد ، نقداً از حساب برداشت كند ، پول را از یك حساب به حساب دیگر منتقل نماید ، مقدار و موجودی را مشاهده كند ، PIN را تعویض نماید و یا توسط كارت اعتباری پول پرداخت نماید . هر كدام از این Transaction ها روش متفاوت استفاده مشتری از سیستم می باشد . به هر حال هر كدام از آنها یك Use Case متفاوت هستند . در UML یك Use Case با استفاده از علامت زیر نمایش داده می شود :

 

Use Case
یك مزیت نگاه به سیستم با استفاده از Use Case این است كه می توان پیاده سازی سیستم را از دلیل ایجاد سیستم در ابتدا ، جدا نمود . ذهنتان را بر آنچه كه مهم است متمركر كنید – یعنی برطرف كردن نیازها و توقعات مشتری بدون نیاز به درگیر شدن با جزئیات پیاده سازی . با نگاه كردن به Use Case ها ، مشتری خواهد فهمید كه چه عملیاتی مهیا خواهد شد و قبل از اینكه پروژه به مراحل جلوتر برود ، می تواند خودش را با سیستم وفق دهد .

Use Case ها به صورت دیگری به متدهای سنتی نزدیك می شوند . شكستن پروژه به Use Case ها ، یك روش نگاه كردن به پروژه به صورت پردازش گرا است و نه به صورت عملگرا . البته با تجزیه عملیاتی كه گاهی اوقات انجام می شود ، تفاوت دارد . تجزیه عملیاتی بر اینكه چگونه باشد مشكلات سیستم را برای حل شدن به قطعات كوچك و كوچكتر تبدیل كرد ، تمركز دارد ، در حالی كه Use Case تمركز كار را بر روی آنچه مشتری از سیستم توقع دارد ، قرار می دهد . وقتی در حال شروع یك پروژه هستید ، یك سوال طبیعی این است : چگونه باید Use Case ها را پیدا كرد؟

یك راه خوب برای شروع این است كه سندی كه مشتری تهیه كرده است را در نظر بگیرید . اغلب اوقات ، یك سند كه دارای نسخه یا محدوده سطح بالایی است می‌تواند به شما در شناسایی Use Case ها كمك كند . هر كدام از بانكدارهای موجود در پروژه را در نظر بگیرید . از خودتان بپرسید كه هر بانكداری چه توقعی از سیستم دارد . برای هر بانكدار ، این سوالها را مطرح كنید :
– بانكدار چه كاری را باید با سیستم انجام دهد؟
– آیا نیاز است كه بانكدار اطلاعاتی را نگهداری كند (ساختن ، خواندن ، بروز رسانی، حذف) ؟
– آیا بانكدار باید سیستم را درباره اتفاقاتی كه در خارج از سیستم رخ می دهد ، آگاه نماید؟
– آیا سیستم باید بانكدار را از تغییرات و یا رویدادهایی كه در سیستم رخ می دهد ، آگاه نماید؟
همان گونه كه قبلاً متذكر شدیم ، Use Case ها مستقل از پیاده سازی هستند و یك دید سطح بالا از آنچه كاربر از سیستم انتظار دارد می باشند . بیایید هر بخش از این تعریف را جداگانه در نظر بگیریم .
اولاً Use Case ها به طور مستقل عمل می كنند . در حالی كه Use Case را تعریف می كنید ، فكر كنید كه در حال ساخت یك سیستم دستی هستید كه مكانیزه نشده است . Use Case شما باید قابل ساخت در Java ، C++ ، Visual Basic و یا حتی روی كاغذ باشد . Use Case بر آنچه سیستم باید انجام بدهد متمركز می شود ، نه بر اینكه سیستم چگونه آن را انجام می دهد . بعداً در پردازش به چگونگی كار سیستم می رسیم .

دوماً Use Case ها یك دید سطح بالا از سیستم هستند . اگر سیستم شما 3000 مورد Use Case دارد . شما سادگی و روان بودن را از دست داده اید . وقتی كه مجموعه ای از Use Case ها را می سازید ، باید یك دید كلی سطح بالا از تمام سیستم را به صورت ساده و روان ، برای مشتریان ایجاد كند .

نباید آنقدر زیاد Use Case داشته باشید كه مشتری به زحمت بتواند سند را بررسی كند ، فقط در این حد باشد كه بفهمد سیستم چه كاری انجام می‌دهد . در همین حال باید به اندازه كافی Use Case داشته باشید تا آنچه كه سیستم انجام می دهد را دقیقاً شرح نماید یك سیستم در حد معقول باید بین 20 تا 50 ، Use Case داشته باشد . همان گونه كه بعداً خواهید دید ، می توانید رابطه های متفاوتی كه رابطه های extends و uses نامیده می شوند را استفاده كنید . تا در صورت نیاز كمی Use Case را تجربه نمایید . همچنین می توانید Use Case ها را به صورت یك بسته نرم افزاری جمع آوری كنید تا گروه هایی از Use Case ها را داشته باشید كه در سازماندهی كردن آن راحت‌تر باشید . در فرصت دیگری در این مورد صحبت خواهیم كرد .

نهایتاً تمركز Use Case باید بر آنچه كه كاربر از سیستم به دست می آورد ، باشد . هر Use Case باید یك داد و ستد كاملی بین كاربر و سیستم ارائه دهد كه نتیجه آن مقداری مختص كاربر خواهد بود . Use Case باید از دیدگاه تجاری نامگذاری شود و نه از دیدگاه تكنیكی و این نام باید برای مشتری مفهوم باشد . در ATM ، ما هیچ رابطه ای با Use Case ای كه به این صورت تعریف شده است نداریم : سیستم بانكی كه پول را از یك كارت اعتباری به صورت چك منتقل می كند . در عوض ما یك Use Case خواهیم داشت كه برای مشتری مفهوم تر است : پرداخت پول توسط كمارت اعتباری . در نامگذاری Use Case ها معمولاً از افعال و یا اصطلاحات كوتاه دارای فعل استفاده می شود كه باید آنچه كه مشتری به صورت نتیجه دریافت می كند را توضیح دهد . برای مشتری اهمیتی ندارد كه شما با چند سیستم دیگر ارتباط دارید ، و چه مراحل مشخصی باید اجرا شوند ، و یا چند خط كد باید برای پرداخت پول گذرنامه نوشته شود . تمام آن چیزی كه برای آنها اهمیت دارد این است كه پرداختی انجام شده است . مجدداً به سمت آنچه كاربر از سیستم توقع دارد ، (و نه مراحلی كه باید طی شوند تا نتیجه بدست آید) ، متمركز شوید .

وقتی كه لیست نهایی تمام Use Case ها را بدست آوردید ، چگونه خواهید فهمید كه آیا همه آنها را پیدا كرده اید یا نه ؟ برخی پرسشهایی كه باید مطرح كنید ، بدین شرح‌اند :
– آیا هر نیاز عملكردی حداقل در یك Use Case وجود دارد یا نه ؟ اگر ی نیاز در هیچ Use Case وجود نداشته باشد ، اجرا نخواهد شد .
– آیا در نظر گرفته اید كه هر بانكدار چگونه از سیستم استفاده می كند؟

– هر بانكدار چه اطلاعاتی را از سیستم دریافت می كند ؟
– ورود و خروج به سیستم را چگونه در نظر گرفته اید؟ كسی باید باشد كه سیستم را راه اندازی كند و در انتها آن را متوقف نماید .
– آیا تمام سیستم های خارجی كه سیستم باید در تماس با آنها باشد را تعریف كرده‌اید؟
– چه اطلاعاتی از یك سیستم خارجی گرفته می شود و یا به آن داده می شود ؟

نمودارهای Sequence (توالی)
نمودارهای Sequence برای نشان دادن جریان عملیات در یك Use Case استفاده شده اند مثلاً ، Use Case برداشت پول چند توالی (Sequences) دارد مانند برداشت پول ، تلاش برای برداشت پول از حساب بدون موجودی ، تلاش برای برداشت پول از PIN اشتباه و غیره . طرح معمولی برداشت 20 دلار پول (بدون هیچ مشكلی مانند وارد كردن PIN اشتباه یا وجود ناكافی در حساب) در شكل زیر نشان داده شده است .

نمودار Sequence جریان پردازش را در use case برداشت پول نشان می دهد . عامل‌های وابسته در بالای نمودار نشان داده شده اند ؛ عامل مشتری در مثال بالا نشان داده شده است . همچنین آبجكت هایی كه سیستم نیاز دارد تا use case برداشت پول را به نتیجه برساند در بالاترین نقطه نمودار نشان داده شده است . هر فلش یك پیغام ارسالی بین عامل و آبجكت ، یا آبجكت و آبجكت را نمایش می دهد تا عملیات مورد نیاز را به انجام برساند . نكته دیگر درباره نمودارهای Sequence این است كه آنها آبجكت ها را نمایش می دهند و نه كلاسها . كلاسها انواع آبجكت ها را نمایش می‌دهند . آبجكت ها مشخص هستند ، نمودار Sequence به جای مشتری (customer) (كه یك كلاس است) ، Joe را نشان می دهد .

use case بدین ترتیب شروع می شود كه مشتری كارتش را وارد كارت خوان می كند، یك آبجكت در بالای نمودار با مستطیلی نشان داده شده است . سپس كارت خوان شماره كارت را می خواند ، آبجكت حساب Joe را باز می كند و صفحه نمایش ATM را مقداردهی می نماید . صفحه نمایش از Joe می خواهد كه PIN را وارد نماید . او 1234 را وارد می كند . صفحه PIN را با آبجكت حساب تائید می كند و آنها را به هم جفت و چور می كند . صفحه انتخابهایش را برای Joe آماده می كند و او 20 دلار را انتخاب می كند . سپس صفحه وجوه را از حساب بر می دارد . این یك سری از پردازشهایی كه آبجكت حساب (account) به انجام می رساند را مقداردهی می كند .

ابتدا ، حساب Joe تایید می كند كه حساب ، حداقل شامل 20 دلار است . سپس وجوه را از حساب كسر می كند . بعداً به صندوق اطلاع می دهد كه 20 دلار را آماده كند . همچنین حساب Joe به صندوق اطلاع می دهد تا یك رسید را آماده كند . سرانجام به كارت خوان اطلاع می دهد تا كارت را باز پس دهد . بنابراین این نمودار Sequence تمام جریان پردازشی use case برداشت پول را با نشان دادن یك مثال مشخصی از اینكه Joe 20 دلار از حسابش بر می دارد را توضیح می دهد . كاربران می‌توانند به این نمودارها نگاه كنند و مشخصات پردازش تجاریشان را ببینند . تحلیلگران جریان پردازش را در نمودار Sequence می بینند . برنامه نویسان آبجكت‌هایی كه كدنویسی نیاز دارند را به همراه عملگرهای آن آبجكت ها می بینند . مهندسین تضمین كیفیت می توانند جزئیات پردازش و تولید Test case مبتنی بر پردازش را ببینند . نمودارهای Sequence برای همه كسانی كه در پروژه مسئول نگهداری پول هستند ، مفید می باشند .

نمودارهای sequence
بیایید نگاهی به نمودارهای sequence بیاندازیم ، نمودارهای sequence نمودارهای intraction هستند كه بر مبنای زمان تنظیم می شوند؛ شما نمودار را از بالا به پایین مشاهده می كنید. همان گونه كه در بالا متذكر شدیم، هر use case تعدادی جریان متوالی خواهد داشت. هر نمودار sequnce. یك روند را در usecase نمایش می دهد. به طور مثال شكل زیر یك نمودار sequnce است كه Joe، مشتری یك بانك را در حال برداشت 20 دلار از ATM نشان می دهد.
می توانیم این نمودار را با نگاه به آبجكت ها و پیغام ها، بخوانیم. آبجكت هایی كه در روند شركت می كنند، با مستطیل هایی در بالای نمودار نشان داده می شوند. در این مثال، پنج آبجكت وجود دارد: Joe، كارت خوان(دستگاه) صفحه نمایش ATM، حساب Jou و دستگاه پرداخت كننده پول. آبجكت عاملی با نام joe كه آغازگر
use case است در بالاترین قسمت نمودار و در سمت چپ نشان داده مس شود.

پردازش وقتی شروع می شود كه Joe كار خویش را در دستگاه كارت خوان قرار می‌دهد. كارت خوان، شماره قرار گرفته كارت joe را می خواند و به صفحه نمایش ATM می گوید كه كار خویش را آغاز نماید.

ATM به joe اجازه ورود PIN را می دهد. Joe، PIN را وارد می كند(1234) و ATM حساب او را باز می كند. اعتبار PIN متعلق به joe بررسی می شود و ATM به او اجازه برداشت از حساب را می دهد. joe برداشت پول از خساب (withdraw) را انتخاب خواهد كرد. ATM به Joe اجازه برداشت از حساب را می دهد. joe مقدار 20 دلار را وارد می كند. ATM حساب joe را برای بررسی مقدار موجودی، بررسی می كند و مقدار 20 دلار را از حساب خارج می كند. ATM این 20 دلار را پرداخت كرده و كارت joe را از دستگاه خارج می كند.
هر آبجكت برای خودش یك خط عمر دارد كه به صورت خطوط عمودی خط چین در زیر آبجكت كشیده می شود. یك پیام بین دو خط عمر موجود بین دو آبجكت قرار داده می شود تا ارتباط بین آبجكت ها را نشان دهد. هر پیغامی نشان دهنده یك آبجكت است كه توسط تابع آبجكت دیگر صدا زده می شود. در قسمت های بعدی پردازش، هنگامی كه برای كلاس ها عملیاتی را تعریف می كنیم، هر پیغام تبدیل به یك عملیات خواهد شد. پیغامها همچنین می توانند بازتابی باشند كه نشان دهنده این خواهد بود كه آبجكتی یكی از عملیات خویش را صدا می زند.

در این مثال، پیغام شماره دو نشان دهنده این است كه كارت خوان از خودش درخواست خواندن شماره كارت را می كند.

ساخت یك نمودار sequence:
نمودار های sequence می توانند در نمای use case و یا در نمای منطقی (logical) ساخته شوند. نمودارهای sequence باید مستقیماً درون یك use case قرار بگیرد و یا مستقیماً در یك بسته قرار بگیرند.

برای ایجاد یك نمودار sequnce:

1-در مرورگر بر روی بسته و یا use case مناسب كلیك راست كنید.
2-از منوی باز شده، گزینه New و سپس فرمان sequence Diagram را انتخاب كنید.
3-نمودار sequence جدید را نامگذاری كنید.
4-در مرورگر بر روی نمودار sequence دوبار كلیك كنید تا باز شود
برای باز كردن یك نمودار sequence موجود:
1-نمودار sequence را در نمای use case درون مرورگر، مكان یابی كنید.
2-بر روی نمودار sequence دوبار كلیك كنید تا باز شود.
یا
1-Browse و سپس interaction Diagram را انتخاب كنید. پنجره ای كه در شكل نشان د

اده شده است، ظاهر خواهد شد.
2-در كادر لیست package، بسته ای كه نمودار مورد نظر شما در آن قرار دارد را انتخاب كنید.
3-در كادر لیست interaction Diagram نموداری كه می خواهید باز كنید را انتخاب كنید.
4-ok را بفشارید.
برای افزودن یك آیتم به یك نمودار sequence:
از دكمه های نوار ابزار به گونه ی كه در بخش زیر آمده، برای افزودن آبجكت ها و پیغام ها به نمودار استفاده كنید.
یك عامل یا كلاس را از مرورگر به نمودار sequence بكشید.
برای حذف یك آیتم از نمودار sequence:
1-آیتم را از نمودار sequence انتخاب كنید.
2-از منوی Edit گزینه Delete from model را انتخاب كنید با ctrl+D را بفشارید.

حذف یك نمودار sequemce:
در حالی كه كاربر بر روی پروژه را ادامه می دهید، ممكن است با نمودارهای sequence برخورد كنید كه قدیمی شده اند و یا در سیستم اضافه می باشند. برای اینكه مدل خویش را بی نقس كنید، یك ایده خوب این است كه تمام نمودارهای sequence كه از آنها استفاده نمی كنید و یا تأثیری در سیستم شما ندارند را حذف كنید. می توانید با استفاده از مرورگر در Rose، نمودار sequence را حذف كنید.

برای حذف یك نمودار sequence مراحل زیر را انجام دهید:
1-در مرورگر بر روی نمودار sequence كلیك راست كنید.
2-از منوی باز شده گزینه Delete را انتخاب كنید.

الصاق URL و فایل ها به یك نمودار sequence:
در Rose می توانید یك URL یا فایل را به یك نمودار sequence مشخص الصاق كنید. به طور مثال، ممكن است یك سند داشته باشید كه سناریویی را كه نمودار interaction را مدل سازی می كند، شرح دهد. ممكن است فایل دارای كدی كه منطق را در نمودار پیاده سازی می كند، الصاق كنید. یا، ممكن است یك سند نیازمندی ها را كه برخی نیازهای مشخص نمودار را در بر دارد، الصاق كنید. هر سندی را كه الصاق می كنید، مطمئن شوید كه اطلاعات فایل یا URK فقط به نمودار interaction مربوط می شود و نه به تمام use case . اگر به تمام use case مربوط باشد، ممكن است بخواهید آن را به خود use case متصل كنید.

 

برای الصاق فایل به نمودار sequence:
1-در مرورگر بر روی نمودار sequence كلیك راست كنید.
2-از منوی New، گزینه File را انتخاب كنید.
3-با استفاده از كادر محاوره ای open فایلی را كه می خواهید الصاق نمایید، انتخاب كنید.

4-open را انتخاب كنید تا فایل را الصاق نمایید.

برای افزودن یك URL مراحل را طی كنید:
1-در مرورگر بر روی نمودار sequence كلیك راست كنید.
2-از منوی New، URL را انتخاب كنید.
3-نام URL را برای الصاق، تایپ كنید.

برای اینكه یك فایل الصاق را باز كنید:
در مرورگر بر روی فایل دوبار كلیك كنید. Rose برنامه كاربردی مناسب را باز كرده و فایل را بارگذاری می كند.
یا
1-مرورگر بر روی فایل كلیك راست كنید.
2-از منوی باز شده، گزینه open را انتخاب كنید. Rose، برنامه كاربردی مناسب را باز كرده و فایل را بارگذاری می كند.
برای اینكه یك URL الصاقی شده باز كنید:
در مرورگر بر روی URL، دوبار كلیك كنید. Rose به طور خودكار، برنامه كاربردی مرورگر وب شما را راه اندازی كرده و URL را بارگذاری می نماید.
یا
1-در مرورگر بر روی URL، كلیك راست كنید.
2-از منوی باز شده، open را انتخاب كنید. Rose به طور برنامه كاربردی مرورگر وب شما را راه اندازی كرده و URL را بارگذاری می نماید.

برای حذف یك فایل یا URL الصاقی:
1-در مرورگر بر روی فایل یا URL كلیك راست كنید.
2-از منوی باز شده، گزینه Delete را انتخاب كنید.

نوار ابزار نمودار sequence:
هنگامی كه یك نمودار sequence باز می شود، نوار ابزار Diagram به گونه ای تغییر می كند كه به شما اجازه افزودن آبجكت ها، پیغام ها و دیگر آیتم ها را به نمودار بدهد. گزینه های موجود در نوار ابزار، در زیر تعریف شده اند. در بخش های بعدی، افزودن هر یك از این آیتم ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. جدول زیر دكمه های موجود در نوار ابزار، در زیر تعریف شده اند. در نوار ابزار نمودارهای sequence را لیست كرده و هدف عر یك را شرح می دهد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 icbc.ir